Korpi ForRest järjesti onnistuneen webinaarin palauttavista tauoista

Sampo ja Anu vetävät webinaari palauttavista tauoista

Meillä oli ilo päästä jatkamaan syksyllä 2020 alkanutta hedelmällistä yhteistyötä Turun Teknologiakiinteistöjen kanssa ja esitellä ajatuksemme palauttavista tauoista.

Heti vapun jälkeisellä viikolla toukokuun 6. päivänä järjestimme webinaarin palauttavista tauoista kaikille Turun Teknologiakiinteistöjen, Werstaan ja vierailukeskus Joen asiakkaille. Webinaarin aiheena oli ”Tauoista hyvinvointia työhön ja vapaalle” – eli pääsimme puhumaan juuri siitä, mistä koemme tämän hetken ajatustyötekijöiden eniten hyötyvän kiireisissä ja kuormittavissa työpäivissään korona-arjen keskellä.

Webinaarin vetivät totuttuun tapaamme Anu ja Sampo Vierailukeskus Joen viihtyisässä workshop-tilassa. Keskeiset viestit webinaarissa olivat:

A) Ensinnäkin on tärkeää tunnistaa, että tarvitsemme erilaisia taukoja eri päivinä ja on opittava huomaamaan, miten palaudumme erilaisista tilanteista.

B) Taukojen avulla työpäivää on helppo jaksottaa ja organisoida. Erilaiset työtehtävät voi tauottaa eri tavalla. Esimerkiksi työhön uppoutuneena voi olla parempi pitää vähemmän, mutta pidempiä taukoja, kun taas yksitoikkoista työtehtävää kannattaa katkaista useammin pienillä tauoilla.

C) Parhaimmillaan hyvistä palauttavista tauoista muodostuu yksilölle rutiini ja organisaatiossa tiiviiksi osaksi työpaikan kulttuuria.

Sampo ja Anu tiivistivät myös webinaarin annin viiteen vinkkiin, joiden avulla voit itse alkaa ottamaan palauttavat tauot osaksi työpäiviäsi:

  1. Pysähdy, mieti, hahmota oma työpäiväsi
  2. Suunnittele tauot etukäteen
  3. Valitse alkuun yksi uudenlainen taukotapa
  4. Kokeile!
  5. Ole armollinen itseäsi kohtaan

Lue näistä vinkeistä tarkemmin Turun Teknologiakiinteistöjen blogista: https://www.teknologiakiinteistot.fi/fi/ajankohtaista/blogi/taukovinkit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.